Psychosociale Coaching/Groundwork Coach (Harderwijk)

Wat is coaching?

Eigenlijk is coaching puur ondersteuning. Iemand kijkt mee naar wat jij niet meer zo helder kan zien en helpt jou om zelfstandig de draad van jouw leven weer op te pakken en in je kracht te gaan staan. Jij wordt bewust van wat er in de weg van jouw ontwikkeling staat, groeit in zelfvertrouwen en leert je eigen mogelijkheden ontwikkelen en in te zetten.

Voor wie is coaching eigenlijk?

Ik coach alle leeftijden, jong volwassen tot minder jong.

Je hoeft niet in een categorie te passen om contact op te nemen. Bij de vrijblijvende kennismaking kunnen we samen kijken of ik denk je verder te kunnen brengen en, heel belangrijk, of we een klik hebben. Ik gun jou de juiste plek. Jij moet je bij mij op je gemak  kunnen voelen.

Misschien helpt het wel, wanneer ik je vertel met wat voor klachten mensen bij mij komen:

Dat kunnen mensen zijn die zich bij vlagen onmachtig voelen, die angstig kunnen zijn, mensen die zich onvrij voelen of zichzelf niet durven of kunnen zijn. Soms zit iemand die workaholic neigingen heeft tegenover me en hij/zij wil niet meer zo zijn, of iemand die zijn grenzen aan wil leren geven. Het kan ook zijn dat iemand het lastig vindt om om te gaan met wat een ander van hem of haar vindt. Ik ben er ook voor mensen die niet weten wat het probleem precies is, maar ervaren dat er wel ‘iets’ is waar ze graag los van komen.

Er zijn zoveel klachten, maar waar het allemaal op neer komt is het gevoel van onmacht  – ik wil wel, maar ik kan het niet. Ik wil het stuur van mijn leven oppakken maar op de één of andere manier word ik daarin steeds belemmerd.

Hoe ga ik te werk?

Als we ontdekken dat we een klik hebben, stellen we samen jouw doelen vast. Via gesprek, psycho-educatie en oefeningen proberen we ruimte te maken in jouw binnenwereld, zodat verandering plaats kan vinden en jij beter in je vel gaat zitten. Het kan helpen om het boek “Ik Kan Veranderen” van Michelle van Dusseldorp naast het traject te lezen.

Een gemiddeld traject duurt (als richtlijn) tussen de 6-16 sessies, maar ja, wat is gemiddeld?! Ik werk met wat er is in jou en wat nodig is. 

Trek gerust aan de bel. Neem contact met me op. Ik ontmoet je graag.

Waar? Ik werk in Harderwijk op een makkelijk bereikbare locatie op 100m loopafstand van NS station Harderwijk. Met de auto ben ik 5 minuten van de A28 verwijderd. 

Wat kost het? Mijn tarief; €75,- per uur incl. btw (21%).
Voor CHE studenten en leden van de Navigators is een studententarief bespreekbaar.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?

Ik ben een Groundwork Coach en geregistreerd bij NOBCO.

Wat anderen over mij zeggen:

Dans, Struikel, Sta op en Dans!                                                      

Dit las ik vandaag in een magazine en het deed me direct terugdenken aan de periode waarin ik door Sue ben gecoacht (2019)
Liefdevol, eerlijk, biddend en bij de hand vattend, loslatend… Haar coachingsstijl heeft mij een flinke duw in de goede richting gegeven!
Namelijk: naar Boven, naar mijn hart, naar mijn emoties, naar (erkenning van!) mijn gevoelens, maar vooral: naar Zijn Waarheid over mij!
Struikelend ging ik soms mijn weg, om na een behaalde overwinning weer triomfantelijk op te staan.
Verder worstelend… totdat, na een aantal pijnlijke maar ook helende integratie-oefeningen, ik eindelijk weer kon dansen!
Dans, struikel, sta op en dans; een ritme waarop ik leef, met volle teugen… omdat ik mag zijn en mezelf toestaan te mogen vallen weer durf op te staan en mag dansen in het licht van Zijn waarheid en genade!
Sue, mijn dank is groot!” GH


“Dit traject heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd, het vermogen om mezelf te zijn, de moed om zelf keuzes te maken en meer initiatief te nemen. Allemaal met als gevolg dat ik met meer plezier en voldoening in het leven sta.” B.


“In een rot periode ben ik begonnen aan een coaching traject.
In die tijd was ik ongelukkig, niet helder, was ik ontevreden over mijzelf en zag ik het allemaal niet meer zitten. Gaandeweg de periode van 8 maanden door behulp van de sessies ben ik een hele hoop te weten gekomen over mezelf.
Ik weet nu beter wat mijn sterktes en mijn zwaktes zijn en dat ik hiermee kan dealen.
Het was zeker geen makkelijke periode maar achteraf gezien heb ik mijzelf enorm zien groeien.Ik ben nu veel bewuster van wat er allemaal in mij omgaat qua emoties, en kan ze daardoor beter voelen en verwerken”. BJ.


“Sue heeft mij geholpen om meer tot mezelf te komen en persoonlijke doelen na te streven. Ze oefent haar vak met liefde en passie uit en is echt bereid om mee te denken, maar ontneemt mij niet de ruimte om zelf na te denken. Sue stelt zich lerend op en staat open voor feedback. Dit zorgt voor een open klimaat, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Voor mij is de coaching zeer helpend geweest; ik heb er echt iets aan gehad.” T.


“Wat ik erg prettig vond was dat ik het gevoel had dat ik gelijk serieus werd genomen met mijn probleem en daarom ook gelijk wist dat zij mij kon helpen met datgene wat mij blokkeerde. Ik vond het fijn dat het opgestelde doel werd aangehouden en af en toe werd geëvalueerd zodat ik ook mijn eigen vooruitgang kon zien en merken. De oefeningen die we hebben gedaan hebben mij erg geholpen om mijn blokkade een soort van vorm te geven. Een vorm op de manier hoe ik er mee om wil gaan en dat het voor mij geen blokkade meer is maar een hulpmiddel” M.