Meditatie Psalm 131

Een blog variant:

Begin met een korte tijd van stilte voor Gods aangezicht. Lees Psalm 131 hardop, doe dat een aantal keer, met pauzes tussen elke lezing.

Voor persoonlijk reflectie:

  1. Welke dingen houden je bezig/nemen jouw gedachten in beslag? Welke dingen zou je God aan kunnen bieden in gebed om jezelf tot rust te brengen als een kind op de arm van zijn/haar moeder?
  2. Denk na over het beeld van een ’gespeend kind’. Wat zoekt zo’n klein kind bij zijn/haar moeder? Hoe spreekt dit beeld jou aan over de uitnodiging van God aan jouw ziel?
  3. Beschrijf de vrede of onrust in je eigen ziel door een beeld uit te zoeken dat bij jou past. Mijn ziel is als een … in mij.
  4. Beeld jezelf in als een klein kind, op schoot bij God. Voel de warmte van Zijn omhelzing; hoor het gefluister van Zijn stem die de eventuele turbulentie van jouw ziel tot stilte brengt; luister naar de zekerheid van de liefde van God en Zijn aanwezigheid voor jou. Wat is jouw reactie?
  5. Breng tijd door in het tot rust brengen en kalmeren van jouw ziel, in stille gemeenschap met Degene die jou liefheeft en wie toegewijd is aan jouw ziel.